Vinnare lucka 7, 14 och 22

 

Två stycken hade 4 rätt så Tomten ansåg att det fick bli två vinnare i tipsrundan om tomtetjänst i lucka 22.
Elin Danielsson och Lillemor Björkman.

Fråga 1
Tomtetjänst startades av Uno Nilsson 1948
Fråga 2
Han ville hitta ett roligare sätt att dela ut almanackan som alla i byn brukade få från konsum. Det hela blev en dundersuccé och redan året därpå så började klappar att lämnas in på affären.
Fråga 3
Enl uppgift så var dom tre som åkte ut julafton 1948.  Östen Björkman, Kalle Svedberg och Ture Björkman var dom tre som fick en mycket lång julkväll ute i gårdarna. Om dom var utklädda minns inte Tomten men det kanske finns någon där ute som minns så skulle det vara jätteroligt att höra hur det mottogs den där första gången.
Fråga 4
Från häst och rissla till bil med släpvagn gick utvecklingen vidare 1982 till skoter och en uppdelning av tomtegänget på olika områden.
Fråga 5
Tomteskylten som satt bakom rutan på skotern tecknades av Allan Andersson. Han och Elenor Eriksson byggde 78-79 huset som Per-Erik Persson bor i idag.

Detta är uppgifter som har berättats och lästs ur tidningsurklipp. Uppgifterna kan ju vara felaktiga, minnen sviktar ju ibland så vet någon nåt mera så hör gärna av er. Det skulle vara roligt att få reda på mer om tomtetjänsts historia.
Tomten önskar er alla en god fortsättning på julen och ett riktigt gott nytt år!

Bild på ena vinnaren, Elin!

Undertecknad hade bara ett enda rätt på tipsfrågorna om Tomtetjänst (insåg jag efter att ha sett svaren) men däremot gissade jag visst destomer rätt på de fyra föremålen i lucka 14, eller så hade jag bara tur i lottdragningen..? Oavsett vilket fick en mycket lycklig vinnare ett paket med dagtomten :)

I lucka 14 var de rätta svaren: Bönrost, trälj (djurhalsband), lodbräda och skridsko.

I lucka 7 vann Mirja Flodin paket på utlottningen!